Переважна кількість населення нашої країни знає мало японських страв, хоча їх нараховується більше сотні. Відвідувачі ресторанів найчастіше замовляють суші, роли, маки. Їх також дуже люблять у Японії, проте традиційна кухня не обмежується трьома видами страв. Вам цікаво, які ще кулінарні творіння Країни Вранішнього Сонця найбільше подобаються остров’янам? Тоді зустрічайте топ-3 страви:

  1. Сашимі – тонкі шматочки сирого рибного філе або інших морепродуктів, доповнені соєвим соусом, салатом із редьки дайкон, листям сисо і пекельним хроном васабі. Це страва для гурманів, вона створена для тих, хто хоче відвідати найсвіжіші дари морів. Справжніми вважаються сашимі, які подаються в ресторанах, розташованих поруч із берегом моря. Між виловом і подачею на стіл має пройти не більше 6 годин.
  2. Рамен – японська пшенична локшина із м’ясним або рибним бульйоном. У супі багато овочів. У Японії страва вважається дуже смачною і корисною для здоров’я. Кожен регіон має свій варіант рамену, але найбільш популярний – з соєвим соусом. В Україні важко знайти цю страву, яка була б схожа на оригінальну японську. Проте ви можете замовити їжу у Львові – наш заклад максимально відтворює традиційні рецепти.
  3. Донбурі – порція рису, зверху якого кладуться різні добавки: м’ясо/курка, риба, яйця, овочі або інший гарнір. Це різновид японського фаст-фуду. Японці вдало компонують інгредієнти, і страва стає дуже смачною.

У цьому рейтинзі мали б бути і суші/роли (десь на 2-3 сходинці), бо вони займають вагоме місце у японській кухні. Проте страва варта більш детального огляду.

Популярні суші серед українців і японців

Наші співвітчизники люблять такі роли, як Філадельфія (лосось, вершковий сир та огірок) та Каліфорнія (авокадо, сьомга, тобіко або масаго, вершковий сир). Смачні роли з вугрем, японським омлетом, креветками. В Україні суші-майстри часто експериментують і складають неймовірні комбінації із продуктів, які для японців диковинні.

Стандартні суші країни Ніппон – рис, завернутий у норі, зверху нього викладена нарізана риба одного виду. Овочеву або рибну начинку можуть загортати і у сам рол. Дуже популярний різновид суші – нігірі. Це рисовий колобок із васабі і шматочком сирої риби. Рідко до нього додають норі. Якісні суші у Японії – це дорога страва (середня порція коштує близько 250 доларів). У нас в країні вони набагато дешевші, а смак все одно дарує справжню насолоду.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here