Силіконові форми для випічки є зручним в експлуатації та функціональним предметом на кухні. Використання такої продукції можливе не тільки у духовці. Температурний режим, допустимий для таких товарів, відрізняється своїм розширеним діапазоном – від -40°С до +230°С. Завдяки цьому якісний матеріал підійде як для запікання страв, так і для охолодження, заморожування продуктів.

різнокольорові силіконові форми для випічки

Харчовому силікону властива інертність, він не взаємодіє з готовими стравами, не виділяє шкідливих речовин. При зберіганні в холодильнику можна не переживати, оскільки такий процес – допустимий та безпечний. Необхідно лише вибрати силіконові форми для випічки від перевіреного виробника. Подібні вироби за демократичними цінами представлені в інтернет-магазині Кондішоп.

Як правильно застосовується посуд із силікону

Щоб кулінарний шедевр вийшов в точності з вашими очікуваннями, необхідно дотримуватися простих рекомендацій:

  • Перед першим застосуванням слід підготувати формочку: ретельно вимити з використанням неабразивного засобу.
  • Витріть насухо та поставте форму на тверду поверхню. Тільки після цього можна налити тісто всередину. В іншому випадку при перенесенні може все розлитися.
  • Немає необхідності змащувати стінки олією. Форма для випічки силіконова хороша тим, що з неї легко можна витягати пиріг, навіть залишаючи внутрішню частину не змащеною.
  • У духовці можна виставити такий самий час, як і для скляного або металевого посуду. Перевірити готовність можна стандартним способом – сірником, зубочисткою та ін.
  • Перед вийманням випеченої страви з посудини варто дати їй охолонути хвилин 5-7.
  • Щоб витягти бісквіт, просто нахиліть ємність набік: кекс самостійно відійде від стінок. Дістати великий пиріг можна за допомогою дерев’яної чи силіконової лопатки.

універсальні силіконові форми для випічки

Силіконові форми для випікання мають ряд переваг, серед яких особливо виділяється зручність застосування та практичність. Зберігати виріб можна у розправленому чи складеному вигляді. Відмити посуд досить легко, оскільки їжа під час приготування не прилипає до поверхні. Для чищення підійдуть м’які губи. Жорсткі щітки можуть зашкодити цілісності.

Особливості використання в газовій та електричній духовці

Газова плита відрізняється тим, що нагрів від вогню може сильніше впливати на дно форми. Тому важливо дотримуватися вказаних в інструкції температур. Перевищення значень може призвести до оплавлення та почорніння ємності. Не ставте виріб близько до нагрівальних елементів та вогню. Скористайтеся підносом або металевим листом.

посуд та силіконові форми для випічки

В духовці немає відкритого вогню, заздалегідь можна виставити температурний режим. Варто відмовитися від програми гриль та перевищення бар’єру в 240 градусів, щоб уникнути розплавлення форми.

Читайте також: Ароматна випічка: як вибрати якісний папер для випікання

 

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here